Hopp til innhold

Familiebedriftens fordeler

– Det som er flaks, er at vi har hver vår ekspertise, sier Christine Wendelborg. Hun er daglig leder i Nettjordmor.no, en digital tjeneste for støtte og oppfølging av gravide og nybakte foreldre.

Nettjordmor.no ble stiftet på rekordtid gjennom Folios gratis tjeneste for AS-stiftelse, mars 2022.

Ektemannen Lasse Olsen er produkteier, og moren Aina Wendelborg sitter med fagekspertisen. Som jordmor med over 30 års erfaring, vet hun hva det går i.

Visste at behovet var der

– Det hele startet med pandemien, sier Aina. Det satt gravide på hver knaus i dette landet, med behov for oppfølging. Jeg lagde først et nettkurs, og responsen var overveldende. Da så vi at mange må reise langt for å snakke med jordmor, at det tar tid og krefter, men at det går an å gjøre det på en enklere måte.

– Mamma var veldig inspirert, og da ble jeg ble inspirert, og så snakket vi med Lasse som jobbet med nettsider og har den digitale kompetansen, sier Christine.

– Så var vi plutselig i gang! Det gikk veldig fort.

Slik har de lykkes

For å vokse har Nettjordmor.no benyttet seg av betalt annonsering på Google, men ellers har tjenesten spredt seg organisk.

– Vi ble helt overrasket hvor fort vi fikk brukere, sier produkteier Lasse.

– Folio er med på å bidra til at vi har klart å gå i pluss fra start, og vi er jo en oppstartsbedrift som må tenke økonomisk, legger Christine til.

Folio er en enkel tjeneste for å starte og drive en liten bedrift. Tjenesten slår sammen bank og regnskap, sånn at daglig leder kan bruke tiden og ressursene bedre.

Med Folio gjør du hele jobben med å stifte AS selv på få minutter, og det er gratis.

– Folio er et genialt konsept. Å skulle stifte et AS kan være overveldende. Vi har stiftet selskap uten Folio før, og endte med å bruke en regnskapsfører til å gjøre hele jobben. Det ble en ganske dyr prosess, sier Christine.

Rett inn i regnskapet

Nå bruker vi Folio, og det er et utrolig bra verktøy i tillegg til å være en vanlig nettbank! Det kommer inn en faktura, jeg tar skjermbilde, og bom så er jeg ferdig. Det samme skjer når man bruker penger. Hver gang jeg fikk et utlegg før, måtte jeg knytte det til et forferdelig verktøy som bare en regnskapsfører kunne fikse, men nå går alt rett fra Folio til regnskapssystemet Fiken, sier Christine.

– Vi slipper kostnadene, men viktigere; de kognitive kostnadene. Vi må ikke tenke på disse tingene, men heller fokusere på å bygge noe bra for de vi jobber for, legger hun til.

Les mer om Folio her