Folios personvern­erklæring

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Folio AS samler inn og bruker personopplysninger.

Folio, ved vår teknologisjef, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Behandling av person­opplysninger på folio.no og stiftemaskinen.no

Det er frivillig for de som besøker stiftemaskinen.no å oppgi personopplysninger, men for at vi skal kunne hjelpe deg å stifte et selskap, behøver vi detaljert personinformasjon om deg, de øvrige stifterne, og selskapet.

Google er Folios databehandler, og er vår leverandør for applikasjonsplatform og teknisk drift. Alle opplysninger oppbevares på Googles datasenter i St. Ghislain, Belgia.

Utvikling av applikasjonene Folio og Stiftemaskinen utføres av Folios egne utviklere. Det er kun Folio selv og Google som har tilgang til opplysningene som samles inn.

En egen databehandleravtale mellom Folio og Google gjelder.

Oppslag mot offentlige registere

Folio gjør oppslag mot Brønnøysundregistrenes åpne APIer for å kunne automatisk fylle ut detaljer om selskaper som opptrer som eiere, samt å sjekke om firmanavn allerede er tatt.

Signering av dokumenter

Folio oversender komplette stiftelsesdokumenter fra Stiftemaskinen til Idfy AS for at du skal kunne signere med BankID. Dette inkluderer all informasjon du har oppgitt i skjemaene, inkludert personnummer til alle aktører i selskapet.

En egen databehandleravtale mellom Folio og Idfy gjelder.

Nettstatistikk

Folio samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på folio.no og stiftemaskinen.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle tjenestene. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker.

Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics på vårt nettsted.

Innsending av opplysninger til Brønnøysundregistrene

Etter at du har opprettet stiftelsesdokumentene, alle parter har signert, bankkonto er opprettet og aksjekapital innbetalt, kan Folio hjelpe deg med å sende inn Samordnet registermelding til Brønnøysundregistrene via Altinn. Da vil alle oppgitte opplysninger utleveres til Brønnøysundregistrene.

Kundeservice

E-post sendt til vår kundeservice på hei@folio.no rutes videre til e-postmottaket i Intercom, som vi benytter for å holde styr på samtaler med brukerne.

En egen databehandleravtale mellom Folio og Intercom gjelder.

Tekniske logger

Folio logger tekniske hendelser og avvik i sanntid til en egen kanal i chat-programvaren Slack. Formålet er å kunne raskt respondere dersom brukere skulle støte på problemer. Loggene inneholder navn på selskapet under stiftelse, navn og e-post på dem som signerer, og referanse til id for stiftelsesdokumentene. Kun Folios egne utviklere har tilgang til loggene.

Loggene slettes etter 90 dager.

En egen databehandleravtale mellom Folio og Slack gjelder.

E-post

I det du oppretter et stiftelsesdokument på stiftemaskinen.no og oppgir en e-postadresse, sendes en lenke tilbake til din sesjon via e-post. Følger du denne lenken, kan du fortsette der du slapp.

En egen databehandleravtale mellom Folio og Google gjelder.

Nyhetsbrev

Folio sender ut nyhetsbrev cirka 2 ganger per måned via e-post. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse spesifikt for nyhetsbrevet. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet, og en egen databehandleravtale gjelder.

E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. Du kan velge å oppgi mer informasjon om selskapet ditt. Dette gjøres for at vi kun skal sende relevant informasjon.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside.

Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b.

Følgende informasjonskapsler brukes på folio.no og stiftemaskinen.no:

Analyseverktøyet Google Analytics plasserer tre informasjonskapsler på din maskin (disse begynner med __g). Dette gjøres for at vi skal kunne samle inn statistikk.

Rettigheter

Alle som spør har rett på grunnleggende informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet etter personopplysningslovens § 18, 1. ledd. Folio har gitt denne informasjonen i denne erklæringen, og vil henvise til den ved eventuelle forespørsler. De som er registrert i en av Folios systemer har rett på innsyn i egne opplysninger. Vedkommende har også rett til å be om at uriktige, ufullstendige eller opplysninger Folio ikke har adgang til å behandle blir rettet, slettet eller supplert. Krav fra den registrerte skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager.

Kontakt oss

E-post: hei@folio.no

Telefon: 22 12 00 15

Postadresse: Møllergata 8, 0179 Oslo