Når kan jeg få Folio?

Folio-kortet kommer i april. Det betyr at du snart kan vinke farvel til skoesken med kvitteringer i! Du kan bruke Folio gratis frem til 1. juli fordi produktet fortsatt er under utvikling. Med Folio-kortet har du full kontroll over utleggene du betaler med kortet ditt. Vi vet at kvitteringer og reiserenginger er et styr for mange. Derfor har vi valgt å lansere denne delen først. Etterhvert vi Folio ta seg av alle sidene ved din bedriftsøkonomi. Målet vårt er at du skal slippe opp til 90% av regnskapet ditt med en Folio-konto. Det målet når vi i 2019.

Hva må jeg gjøre for å få Folio?

Folio passer for alle som har et AS. I første omgang kan du beholde din bankkonto og ditt regnskapssystem (hvis du bruker et). Så lenge du overfører penger til din Folio-konto er kortet ditt klart til bruk! Starter du med et Folio-kort kan du suksessivt nyte av Folios tjenester etterhvert som de blir klare.

Hva kan Folio-kortet gjøre for meg?

Synes du det er plagsomt å se på at kvitteringene dine tårner seg opp? Med et Folio-kort slipper du å grue deg til vårrengjøringen. Den har nemlig skjedd av seg selv. Med minimal innsats fra din side! Nå har du full kontroll på utgiftene du betaler med kortet ditt. Intet utlegg kan gå tapt, og du kan når som helst gå tilbake og se på hvor alle pengene dine faktisk blir av. Alle dine ansatte kan få et Folio-kort. De trenger i så fall aldri å måtte fylle ut en reiseregning igjen.

Hvordan fungerer dette i praksis?

I motsetning til andre regnskapssystemer vet Folio: At du har brukt penger, hvor du har brukt penger, og hvor mye du har brukt. Når du trekker Folio-kortet får du en push-melding som ber deg om å ta et bilde av kvitteringen. Folio analyserer utskriften, finner momsen, og plasserer alle tallene på riktig hylle i regnskapet. Nå kan du kaste den kvitteringen.

Din jobb? Å bekrefte med et klikk. Vi gjettet at det var lunsj du spiste på Kaffebrenneriet kl. 12.15. Gjettet vi feil kan du endre selv uten problemer. Vi har gjort kategorisering lekende lett i Folio-appen. Økonomenes stammespråk er oversatt til dagligtale slik at hvem som helst kan være økonomisjef. Det beste av alt? Du utsetter ingenting.

Vil jeg trenge et regnskapssystem i tillegg til Folio?

Ikke når Folio er ferdig. Folio kan beskrives som et slør. Bak sløret ligger det en tradisjonell bank og et tradisjonelt regnskapssystem. Men du skal ikke trenge å forholde deg til noe av dette hvis du ikke vil. Folio kan ta seg av alt, eller noe. Det kommer an på bedriften din og hvilke behov du har.

Når du har brukt Folio har du en fiks ferdig liste over dine transaksjoner som kan dyttes rett inn i et hvilket som helst regnskapssystem.

Du har nå to valg. Det første valget vil være ditt når du begynner å bruke Folio-kortet:

  • Du kan ta den listen og bruke den til hva du vil. Gi den til din regnskapsfører (isteden for en pose med kvitteringer som må ryddes i), eller last den opp i ditt foretrukne regnskapssystem. Poenget er at jobben som gjenstår er radikalt mye mindre nå som maskinene har gjort maskin-jobben.

Det andre valget er ditt når resten av Folio er ferdig:

  • Hvis du helst ikke vil forholde deg til et annet regnskapssystem og en annen bedfriftskonto, kan du flytte alt over i Folio og få en bankkonto som gjør regnskap og mere til. Bare sjekk lista under!

Dette blir Folio

Folio-regning

Betal regningene dine på den enkleste måten med Folio. Er det en EHF- faktura trenger du bare bekrefte i appen. Du får et pushvarsel, og du slipper å taste KID-nummer! Er regningen sendt på PDF sender du den direkte til Folio, og har du fått den på papir tar du et bilde.

Folio-faktura

Du sender faktura fra det samme stedet som du lager dem. I Folio selvfølgelig. Dermed vet du når de er betalt! Du får en push-varsel når pengene er på konto. Eller når de burde ha vært der.

Folio-oversikt

Folio viser ikke bare hvor mye penger du har på konto, den viser hvor mye penger du egentlig har. Betalte du lønn til Anita forrige måned er det stor sannsynlighet for at du skal gjøre det igjen. Vi tar skatt, moms og andre faste utgifter i beregningen også.

Folio-kalender

Det er ikke lenger noen grunn til å glemme viktige frister med Folio. Vi maser på deg når det er tid for å levere aksjonærregisteroppgaven – og andre viktige ting. PS. Momsen er allerede betalt!

Folio-buffer

Har du ikke penger til å betale lønn neste måned? Ingen fare! Folio vet at du venter på penger fra en utestående faktura og kobler deg på en bank som kan gi deg en låneramme i sanntid.

Folio-lønn

Du har oversikt over alle dine ansatte og hva de skal ha av forsikringer og frynsegoder i Folio. Nå kan du betale lønn direkte fra Folio med et klikk.

Meld deg på vår e-postliste, så gir vi deg beskjed den dagen du kan få ditt Folio-kort!

Meld deg på e-postlisten vår.

Vi bruker ikke e-posten din til noe rart. Les om vårt personvern.

Dag Olav Norem

Daglig leder

Dag Olav har jobbet med digital produkt- og forretningsutvikling i en årrekke, i blant annet FINN.no, DNB, Opera Software og Yahoo. Mer ›

Folios grunnlegger er Dag Olav. Han er økonom og har jobbet store deler av karrieren sin med teknologi. Han var ansvarlig for utviklingen av mobilappen til FINN.no og leder av FINN Eiendom. Han har også jobbet i Yahoo og Opera Software. Dag Olav har jobbet med digital infrastruktur som brukes av millioner av mennesker hver dag, og nå vil han revolusjonere hvordan digital økonomistyring ser ut.

don@folio.no, 932 52 043, LinkedIn, twitter

Ingrid Folvik

Økonomisjef

Ingrid er ikke som andre regnskapsførere. I Folio jobber hun i prinsippet med å utspille sin egen rolle som regnskapsfører. Mer ›

Ingrid er ikke som andre regnskapsførere. I Folio jobber hun i prinsippet med å utspille sin egen rolle som regnskapsfører. Det lever hun godt med, fordi hun har et oppriktig ønske om å hjelpe flere med regnskap og økonomi enn hun får til alene. Ingrid har solid erfaring med økonomistyring, blant annet som controller i Telenor og som regnskapssjef i Spenncon. Hun er oppvokst på en gård, og har fra barnsben av hatt frivillig regnskap – og kassereransvar for x antall organisasjoner. Ingrid er utdannet ved Norges Handelshøyskole (NHH).

Wilhelm Joys Andersen

Teknologisjef

Wilhelm startet sin første utviklerbedrift da han var 15 år og har siden laget teknologibyrået Minus. Wilhelm har bygget nettlesere i Opera Software, og har jobbet med å koordinere implementeringen av HTML5 internasjonalt. Mer ›

Wilhelm startet sin første utviklerbedrift da han var 15 år og har siden laget teknologibyrået Minus. Wilhelm har bygget nettlesere i Opera Software, og har jobbet med å koordinere implementeringen av HTML5 internasjonalt. Det betyr at han kjenner verdensveven fra innsiden og kan jobbe strategisk med utvikling av ny kode på et veldig høyt nivå. Men Wilhelm har flere grunner til å stifte Folio: Han er en vellykket gründer med vinduskonvolutt-skrekk. Nå er alt han trenger å lage en tidsmaskin, så han kan sende Folio tilbake til den han var i 2012.

wilhelm@folio.no, 977 23 641, LinkedIn

Ida Jackson

Kreativ leder

Wilhelm fikk med seg sin gamle makker Ida Jackson på laget. Sammen var de med på gjennopplivingen av Store norske leksikon, som gikk fra å være erklært som Norges mest mislykkede digitalsatsning til å vinne en serie med priser. Mer ›

Wilhelm fikk med seg sin gamle makker Ida Jackson på laget. Sammen var de med på gjennopplivingen av Store norske leksikon, som gikk fra å være erklært som Norges mest mislykkede digitalsatsning til å vinne en serie med priser. Ida er kjent som blogger og forfatter. Hun har vært nominert til Brageprisen to ganger, og topper bestselgerlistene med barneboka om Brillebjørn. Hun har jobbet med digital strategi i Netlife. Men viktigst av alt har hun gått økonomisk i baret før, så hun visste at Stiftemaskinen var noe hun måtte være med på å lage.

ida@folio.no, 400 35 019, LinkedIn

Helena Brodtkorb

Kommunikasjonssjef

Helena var Idas redaktør i antologien «Det skjer nå! Fortellinger fra en feministisk antologi». Siden lot hun seg overtale av Ida til å forlate kulturbransjen til fordel for Folio. Mer ›

Helena var Idas redaktør i antologien «Det skjer nå! Fortellinger fra en feministisk antologi». Siden lot hun seg overtale av Ida til å forlate kulturbransjen til fordel for Folio. Fordi Folio forener de tingene Helena frykter mest av alt, økonomi og teknologi, måtte hun si ja. I feminismens navn!

Helena har studert avansert kunstteori, og irritert seg grønn over det utilgjengelige språket «International Art English». Nå irriterer hun seg over økonomenes stammespråk, noe som skal komme Folios brukere til gode.

helena@folio.no

Karl Anders Øygard

Utvikler

Karl Anders har vært på nett siden 1992. Han jobbet med virtual reality i 1996 før han ble den sjuende ansatte i Opera Software. Han har også vært med på å skrive koden til det som ble Winamp. Mer ›

Karl Anders har vært på nett siden 1992. Han jobbet med virtual reality i 1996 før han ble den sjuende ansatte i Opera Software. De to første årene han jobbet der, var han med på å skrive koden de fleste av oss vil tenke på som kjernen i nettleseren. Han har også vært med på å skrive koden til det som ble Winamp. Karl Anders har også jobbet i skjæringspunktet mellom kunst og programvare, og er den eneste i Folio som har stilt ut på Kunstnernes hus.

karlo@folio.no, LinkedIn

Rune Finstad Halvorsen

Utvikler

Rune fikk sommerjobb i Opera Software under studiene og ble der. Han jobbet først med web apps, senere med Dragonfly, Operas utviklerverktøy. Etter Opera var Rune med på å ta FINN.no over på mobil. Mer ›

Rune fikk sommerjobb i Opera Software under studiene og ble der. Han jobbet først med web apps, senere med Dragonfly, Operas utviklerverktøy. Da han studerte jobbet han med Python, men de siste ti årene har det gått i JavaScript. Etter Opera var Rune med på å ta FINN.no over på mobil. Han har jobbet med mange forskjellige prosjekter i Schibsted, i tillegg til å ha hatt litt ulike oppstartsbedrifter på si.

rune@folio.no, LinkedIn, twitter

David Håsäther

Utvikler

David har drevet med webutvikling siden millenniumskiftet. Han begynte karrieren sin i Opera Software og har senere jobbet med søk, ytelse og universell utforming i FINN.no. Mer ›

David har drevet med webutvikling siden millenniumskiftet. Han begynte karrieren sin i Opera Software, først på widgets, senere på Dragonfly. Han gikk videre til å jobbe i FINN.no, først med å gjøre nettsidene responsive, senere med søk, ytelse og universell utforming. Da Wilhelm fortalte om Folio, var han klar for å ta overgangen fra et av Norges mest brukte nettsteder til noe som ingen hadde brukt før.

david@folio.no, LinkedIn

Uladzimir Prystauka

Utvikler

Uladzimir er spesialist på kryptering og datasikkerhet. Han vokste opp i Hviterussland, men flyttet til Norge for å jobbe i Opera Software. Mer ›

Uladzimir har mastergrad i fysikk og elektronikk. Han er spesialist på kryptering og datasikkerhet. Han vokste opp i Hviterussland, men flyttet til Norge for å jobbe i Opera Software. Der jobbet han blant annet med Opera Mobile og Opera Max, spesifikt med trafikkinspeksjon og kryptering. Deretter gikk han over i Samsung da de kjøpte Opera Max. Han jobbet tett med Karl Anders i Opera. Derfor synes han det er fint å komme tilbake til det gamle teamet i en ny bedrift. Han beskriver seg selv som en evig pessimist – en følge av å jobbe med sikkerhet. Men han ser lyst på Folio. Uladzimir må alltid lære noe nytt, og det er han sikker på at han kommer til å gjøre her.

Martin Lehmann

Utvikler

Martin har jobbet i FINN.no fra han var student og skrev masteroppgaven sin om utfordringen med å rulle ut applikasjoner på en god måte. Mer ›

Martin har jobbet i FINN.no fra han var student og skrev masteroppgaven sin om utfordringen med å rulle ut applikasjoner på en god måte. Han har jobbet med alt fra å gamifisere profilbildeopplastningen til hele prosessen med å legge inn en ny annonse. Han har jobbet med alt fra frontend til baksystemer, men liker best å tilrettelegge slik at andre frontend-utviklere får jobbet best mulig. Han begynner i Folio for å få jobbe tettere med et mindre produkt. Slik kan han gjøre en større forskjell på hvordan produktet blir.

LinkedIn

Simen Bekkhus

Utvikler

Simen er JavaScript-utvikler på tvers av hele stacken. Tidligere har han jobbet med Kjernejournal for helsenorge.no og med frontend-utvikling i FINN.no. Mer ›

Simen er JavaScript-utvikler på tvers av hele stacken. Tidligere har han jobbet med Kjernejournal for helsenorge.no og med frontend-utvikling i FINN.no. Simen bidrar også aktivt på flere open source-prosjekter, blant annet Facebooks testrammeverk Jest, og vedlikeholder Docker images for Node.js.

LinkedIn

Gjermund Gustavsen

Designer (Tight)

Gjermund er gründer og daglig leder i Tight. Det morsomste han vet er å lage tjenester han selv drømmer om å bruke – enten det er bysykkelapp til Oslo eller restaurantguide for Aftenposten. Mer ›

Gjermund har designet ting på data’n så lenge han kan huske. I tenårene skjønte han at det kunne være en jobb, og siden da har han utformet nettsider for betalende kunder. Som designer jobber Gjermund med brukervennlighet så vel som det visuelle, og er heller ikke redd for å dykke ned i CSS-kode for detaljenes skyld.

En oppvekst langt nord for polarsirkelen ble etter hvert til et voksenliv i Oslo, og frilanstilværelsen til firmaet Tight med flere ansatte. Det morsomste Gjermund vet er å lage tjenester han selv drømmer om å bruke – enten det er bysykkelapp til Oslo eller restaurantguide for Aftenposten. Folio ser han på som en glitrende mulighet til å løse egne problemer, samt trekke på erfaringer fra mange år som selvstendig næringsdrivende.

LinkedIn

Støttespillere

Kari Olrud Moen

Styreleder

Kari var medlem av DNBs konsernledelse i mer enn 10 år og statssekretær i Finansdepartementet fra 2001 til 2005. Hun er styreleder ved NHH og Sykehusapotekene HF. Mer ›

Kari er styremedlem i Folio. Hun er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og har en MBA fra Haas School of Business ved University of California, Berkeley. Hun har vært medlem av DNBs konsernledelse i mer enn 10 år. Hun var statssekretær i Finansdepartementet fra 2001 til 2005. Hun har også vært Associate i McKinsey & Company. Hun har mange styreverv, som styreleder i Sykehusapotekene HF, styreleder ved Norges Handelshøyskole, styreleder i VR Education og styremedlem i Summa Equity AB.

LinkedIn

Christian Printzell Halvorsen

Styremedlem

Christian har erfaring som administrerende direktør i teknologiselskapene FINN.no og Cxense, og som styreleder i blant annet Lendo AS, Penger.no, Schibsted Vekst, Le Bon Coin og Schibsted ePayment. Mer ›

Christian er styremedlem i Folio. Han har master i informasjonsteknologi fra NTNU. Han har flere års erfaring som administrerende direktør i Cxense ASA og FINN.no AS. Han har også sittet som styreleder i foretak i skjæringspunktet mellom betalingsvirksomhet og teknologiutvikling, blant annet fra Lendo AS, Penger.no, Schibsted Vekst, Le Bon Coin og Schibsted ePayment.

LinkedIn, twitter

Ragnhild Janbu Fresvik

Styremedlem

Ragnhild er Konserndirektør Bedriftsmarked i Sparebanken Vest. Hun har bred erfaring fra consulting, finans og investment management. Ragnhild er styreleder i Eiendomsmegler Vest og styremedlem i SNF (NHH). Mer ›

Ragnhild er Konserndirektør Bedriftsmarked i Sparebanken Vest. I banken har hun vært forretningsutvikler, ansvarlig for investor relations og CFO. Ragnhild har bred erfaring fra consulting og finans fra Boston Consulting Group, og senere som Investment Manager i Private Equity-selskapet Borea Opportunity Management. Hun er styreleder i Eiendomsmegler Vest og styremedlem i SNF (NHH).

LinkedIn, twitter

Rune Brunborg

Styremedlem

Rune jobber som daglig leder i Tribe Venneforsikring. Han har mange års ledelseserfaring, blant annet fra Penger.no, Skandiabanken og PwC. Rune er en av Folios grunnleggere. Mer ›

Rune sitter i styret til Folio og er en av grunnleggerne. Han jobber som daglig leder i Tribe Venneforsikring. Rune har mange års ledelseserfaring, blant annet fra Penger.no, Skandiabanken og PwC. Han er styreleder i Dealflow AS, aksjebasert crowdfunding er og styremedlem i Eika Kredittbank. Rune har styreerfaring fra både teknologitunge virksomheter og finansforetak.

LinkedIn

Audun Fauchald Strand

Teknisk rådgiver

Audun er utviklernes utvikler. Han jobber først og fremst med nais.io, NAVs nye applikasjonsplattform, men tar seg tid til å sørge for at alt i Folio går på skinner. Mer ›

Audun er utviklernes utvikler. Han jobber først og fremst med nais.io, NAVs nye applikasjonsplattform, men tar seg tid til å sørge for at alt i Folio går på skinner. Audun jobber for at rammene for programvareutvikling skal være like ryddige og oversiktlige som stikkontaktene du lader mobilen i. Før han begynte å engasjere seg i velferdsstatens fremtid, jobbet han i FINN.no med alt fra flysøk til infrastruktur.

audun@folio.no, LinkedIn

Samarbeidspartnere

Sparebanken Vest

Sparebanken Vest er partner av og investor i Folio. Banken er landets tredje største sparebank med mer enn 250 000 person- og bedriftskunder. Les mer om samarbeidet i Dagens Næringsliv og Shifter.

Heydays

Heydays designbyrå jobber i skjæringspunktet mellom merkevare og digitale produkter. De er teamet bak kjente identiteter som Oslo Bysykkel, Kolonial.no, Huddly og Flokk.

Innovasjon Norge

Innovasjon Norge bidrar til nyskaping i næringslivet og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter. Folio har mottatt både tilskudd og lån fra Innovasjon Norge.