Spørsmål og svar

Finner du ikke svar på det du lurer på her, kan du spørre oss på hei@folio.no eller på !

Generelt

Hva er Folio-kortet?

Folio-kortet er et smartere firmakort for bedrifter. Isteden for å spare på kvitteringer, føre utlegg og levere reiseregninger, har du et kort med en tilhørende app. Hver gang du trekker kortet hopper alle tallene rett inn på riktig regnskapskonto, med minimal innsats fra din side. Det betyr slutten på timevis med manuell bilagsføring, kontoavstemminger, ansattutlegg og reiseregninger.

Hvilke funksjoner får jeg med Folio?

Du slipper utlegg, reiseregninger og hauger med kvitteringer. Folio er et appbasert bedriftskort som kobler alle kjøpene dine opp mot riktig regnskapskonto. Trekker du kortet, får du et push-varsel som ber deg om å ta bilde av kvitteringen og velge riktig kategori for kjøpet. Les mer om Folios funksjoner her.

Hvem lager Folio?

Vi er en gjeng teknologigründere, utviklere, design- og kommunikasjonsfolk, med bakgrunn fra blant annet Finn, Opera, Yahoo, Samsung, DNB og Dagens Næringsliv. Sparebanken Vest er partneren som gjør det mulig å gjøre våre visjoner til virkelighet.

Les mer om oss her!

Hva om jeg har et spørsmål jeg ikke finner svar på her?

Da kan du sende en e-post til hei@folio.no!

Bli kunde

Må jeg bytte bank?

Nei. Folio er et bankkort som kan brukes ved siden av banken og regnskapssystemet du har fra før. Du må sette over penger på kortet før du bruker det, så det kan ikke overtrekkes.

Hvem kan skaffe bedriften min Folio?

Det er daglig leder som må signere for å få Folio, ikke en regnskapsfører eller ansatt. Hvem som skal administrere Folio i en bedrift med flere brukere, er opp til daglig leder å bestemme.

NB! I enkelte selskaper er det slik at det er flere som må signere. Dette er i så fall registrert i Brønnøysundregistrene.

Hvilken bank kan kan jeg bruke med Folio?

Du kan bruke akkurat den banken du vil.

Priser

Hva koster Folio?

Et Folio-kort koster 69 kr i måneden (+ mva), men hvis kortet blir liggende ubrukt tar vi ikke betalt. Vi i har ingen skjulte gebyrer. Se detaljert prisliste her

Hvorfor er Folio så billig?

For oss er det viktig at flest mulig får oppleve verdien av Folio, derfor er introduksjonsprisen lav. Folio er under utvikling. Priser og produktpakker vil derfor endre seg med tiden. Prinsippet vårt om at du skal spare tid og penger på å bruke Folio, kommer vi derimot ikke til å endre.

Er det noen skjulte utgifter eller gebyrer?

Folio-kortet kommer helt fritt for skjulte gebyrer. Det eneste du betaler er 69 kroner i måneden. Ligger kortet ditt ubrukt en hel måned, tar vi heller ikke betalt. Ikke før neste måned med bruk av kortet.

NB! Priser er oppgitt uten mva.

Kortet

Hva om jeg har mistet kortet?

Logg inn i nettbanken og tøm kortet, slik at pengene blir tilbakeført til driftskontoen din. Det er ikke mulig å overtrekke Folio-kortet, så du er helt trygg når kortet er tomt.

Send oss en e-post hvis du ikke finner kortet ditt, så sender vi deg et nytt et.

Hvordan funker Folio-kortet?

Hver gang du trekker Folio-kortet, får du en varsling på mobilen som oppfordrer deg til å ta bilde av kvitteringen og bekrefte kjøpet i Folio-appen. Gjør du dette vil regnskapet ditt alltid være klart. Den komplette informasjonen om dine kjøp ligger til en hver tid tilgjengelig i Folio, med riktig kvittering, slik at det bare er gi den videre til regnskapsfører eller laste den opp i et regnskapssystem den dagen du trenger det. Du utsetter med andre ord ingenting!

Er det trygt å gi Folio-kort til ansatte?

Folio-kortet er et debetkort som ikke kan overtrekkes. Det er helt trygt å gi til ansatte og innleide. Du bestemmer hvor mye penger alle skal ha til rådighet på kortene.Det er superenkelt å endre beløp.

Du har alltid full oversikt over hvor og når pengene i bedriften brukes. Transaksjoner blir tilgjengelig i appen med én gang noe kjøpes. Her ser du også hvem som har fullført oppgavene sine, noe som stort sett går ut på å legge til kvittering og velge kategori for kjøpet.

Kan jeg bruke Folio-kortet overalt?

Ja, det kan du. Der du kan bruke Visa og BankAxept, kan du bruke Folio!

Er Folio et kredittkort?

Nei. Folio er et debetkort. Det må settes penger på kortet før du kan bruke det.

Hva med kjøp på nett og abonnementer?

Folio-kortet fungerer akkurat som et vanlig bankkort. Det kan brukes online, på faste trekk og med Vipps. Du får en varsling i appen hver gang det penger går ut fra din konto. Din jobb er å finne kvitteringen i innboksen på din e-post. Ta et skjermbilde, eller last opp kvitteringen som PDF i Folio.

Hva hvis jeg har kjøpt noe med feil kort?

Det viktigste er at du har kvitteringen! Hvis du glemmer deg og kjøper noe med privat kort, må du bare gå en liten omvei innom nettbanken i Folio. Der kan du tilbakebetale det beløpet du la ut for til din egen konto, og laste opp kvitteringen for det opprinnelige kjøpet i feltet for faktura. Velg kategori for kjøpet på samme måte som vanlig, så er du ajour!

Regnskap

Må jeg føre utlegg med Folio-kortet?

Nei. Hele poenget med Folio-kortet er at du skal slippe å føre utlegg. Pengene du bruker er bedriftens penger, og siden beløpene bokføres med det samme, slipper du å tenke på reiseregninger. Folio vet at du har brukt penger og sender deg en varsling hver gang du trekker kortet ditt. Når du har tatt bilde av kvitteringen og bekreftet kjøpet i Folio-appen, har du gjort alt du trenger å gjøre!

Er Folio et regnskapssystem?

Folio klargjør regnskapet rett der i bankkontoen, slik at det kan sendes inn i regnskapssystemet, eller til regnskapsføreren, uten timesvis med rydding i papirer og avstemming av kontoer først. Det betyr at vil bruke veldig mye mindre tid på regnskapet ditt, og i regnskapssystemet. Du kan koble Folio til Fiken og Tripletex for superenkel overføring. Flere systemer er rett rundt hjørnet.

Du kan også gi regnskapsfører direkte tilgang til Folio. Det sparer begge parter for mye tid og arbeid.

Må jeg ha en regnskapsfører eller et regnskapssystem i tillegg til Folio?

Ja. Folio-kortet er noe du bruker ved siden av regnskapssystem eller regnskapsfører. Kortet gjør grovjobben med regnskapet, slik at jobben som gjenstår blir forsvinnende liten.

NB! Vi samarbeider så godt med våre regnskapspartnere, at du ikke vil trenge å forholde deg til noe annet system enn Folio i det daglige.

Hvordan kobler jeg Folio til mitt regnskapssystem?

Integrasjoner vi har allerede:

  • Tripletex (betaversjon)
  • Fiken (betaversjon)

Er vi ikke klare med systemet du bruker enda?

Vi holder på å bygge integrasjoner mot de hyppigst brukte regnskapssystemene akkurat nå. I mellomtiden kan du gå til "Regnskap" i Folio og trykke på den måneden du vil overføre til ditt regnskapssystem. Da laster du ned en CSV-fil som du kan laste videre opp i regnskapssystemet ditt. Det krever at du ser over sjekker at alt havner på riktig plass.

Husk at du kan invitere en regnskapsfører inn i Folio!

Hva får man ut av Folio?

  • En CSV-fil med alle transaksjonene, inkludert ferdig forslag til regnskapskontoer og MVA-kode.
  • Alle opplastede kvitteringer.
  • Et Excel-ark til analyse.

De største regnskapssystemene lar deg laste opp CSV-filer direkte.