Spørsmål og svar

Generelt

Hva er Folio?

Folio-kortet er et smartere firmakort for små bedrifter. Isteden for å spare på kvitteringer, føre utlegg og levere reiseregninger, har du et kort med en tilhørende app. Hver gang du trekker kortet hopper alle tallene rett inn på riktig regnskapskonto, med minimal innsats fra din side. Det betyr slutten på timevis med manuell bilagsføring, kontoavstemminger, ansattutlegg og reiseregninger.

NB! Folio er i ferd med å bygge den komplette løsningen som lar deg betale regninger, sende faktura, holde oversikt, rapportere regnskap, kjøre lønn – ja, faktisk alt det du trenger å gjøre – rett fra din Folio-konto!

Hvem er Folio laget for?

Selvstendig næringsdrivende og rimelig desperat etter at den kjedelige, vanskelige og kostbare regnskapsbiten skal gjøre seg selv? Da er Folio laget for deg!

Folio passer for små og mellomstore bedrifter av typen AS. Per i dag gir Folio deg kontroll på utgiftene i selskapet, så du og dine ansatte slipper å bruke tid på utlegg, reiseregninger og savnede kvitteringer. Les mer om Folio-kortet!

Men Folio jobber mot et større mål, nemlig å erstatte både regnskapssytem og bedriftsbank! Poenget er at du, som selvstendig næringsdrivende, gründer, eller hva du kaller deg, skal slippe å forholde deg til tunge systemer som sluker tid og energi. Dette får vi til når vi forener bank og regnskapssystem med banebrytende teknologi. I nærmeste fremtid vil du altså kunne bytte ut regnskapssystem og bedriftsbank med Folio, en vennlig liten sak som du praktisk talt kan ha i lomma, og som har oversikt over hele din økonomi. Vi forplikter oss til å alltid, uansett, jobbe mot å gjøre Folio så enkel og intuitiv som mulig. Det er fordi Folio skal være for alle, også for økonomiske analfabeter!

Hvilke funksjoner får jeg med Folio?

Disse funksjonene har Folio nå:

 • Du slipper å spare/mase på kvitteringer fra ifjor.
 • Folio vet når og hvor mye penger du bruker med kortet, og omtrent på hva.
 • Folio erstatter reiseregninger og ansattutlegg.
 • Vi har oversatt økonomenes stammespråk til dagligtale. Vi kaller et møte for et møte, ikke "7360 - Representasjon, ikke fradragsberettiget".
 • Vi lar maskinene gjøre maskinjobben, slik at ingen trenger å bruke tid på å plotte inn tall i regnskapssystemer og Excel.
 • Du kan laste ned en CSV-fil med et komplett regnskap som er klart til å lastes opp i ditt foretrukne regnskapssystem.

I fremtiden kan du:

 • Betale og sende faktura rett fra Folio. (Også EHF.)
 • Kjøre lønn. Skattetrekk, arbeidsgiveravgift og feriepenger tar Folio seg av.
 • Til en hver tid se, ikke bare hvor mye penger du har på konto, men hvor mye du egentlig har. (Folio vet hvor mye du pleier å betale hver måned, som lønn, skatt, moms, og faste fakturaer.)
 • Få varsler i e-post eller push-varsel når penger går inn og ut av kontoen din.
 • Få varsler når en viktig frist eller oppgave nærmer seg.
 • Motta råd basert på dataene du legger inn om firmaet ditt.
 • Sende inn regnskapet ditt rett fra Folio.
 • Bytte ut regnskapssystemet og banken din med Folio.

Hvem står bak?

Vi er en gjeng teknologigründere, utviklere, design- og kommunikasjonsfolk, med bakgrunn fra blandt annet Finn, Opera, Yahoo, Samsung, DNB og Dagens Næringsliv. Sparebanken Vest er partneren som gjør det mulig å gjøre våre visjoner til virkelighet.

Les mer om oss her!

Hva om jeg har et spørsmål jeg ikke finner svar på her?

Da kan du sende en e-post til hei@folio.no!

Bli kunde

Må jeg bytte bank?

Du kan beholde din bank enn så lenge. Folio-kortet er et debetkort som fungerer utmerket parallelt med andre bankavtaler.

Etterhvert vil vi tilby en bankkonto som gjør opp til 90% av jobben med regnskapet for deg. Da er Folio en komplett løsning for din økonomi, og du vil ikke trenge en annen bankkonto eller et annet regnskapssystem.

Hvem kan skaffe bedriften min Folio?

Det er daglig leder som må signere for å få Folio, ikke en regnskapsfører eller ansatt. Hvem som skal administrere Folio i en bedrift med flere brukere, er opp til daglig leder å bestemme.

NB! I enkelte selskaper er det slik at det er flere som må signere. Dette er i så fall registrert i Brønnøysundregistrene.

Kan jeg få Folio med mitt enkeltpersonforetak?

Du må ha AS for å bruke Folio nå, men vi åpner straks for ENK! Akkurat når det skjer er litt vanskelig å svare på, men send oss gjerne en e-post på hei@folio.no. Vi setter deg opp på venteliste og gir beskjed når alt er klart!

Hvilken bank kan kan jeg bruke med Folio?

Akkurat nå kan du bruke hvilken bank du vil. Vi blander oss ikke inn i det! Folio samarbeider med Sparebanken Vest, og den dagen vi blir en bankkonto og et regnskapssystem i ett, kan du flytte alt over til oss, hvis du vil. Da er det Sparebanken Vest som passer på pengene dine, selv om du bare forholder deg til Folio i det daglige.

Priser

Hva koster Folio?

Et Folio-kort koster 69 kroner i måneden, men hvis kortet blir liggende ubrukt tar vi ikke betalt for det. Vi skiller altså mellom aktive og ikke-aktive kort. Dette gjør Folio til et lavterskelprosjekt for alle som vil prøve. Det gjør det også uproblematisk å dele ut Folio-kort til ansatte som bare trekker firmakortet i perioder.

Er det noen skjulte utgifter eller gebyrer?

Folio-kortet kommer helt fritt for skjulte gebyrer. Det eneste du betaler er 69 kroner i måneden. Ligger kortet ditt ubrukt en hel måned, tar vi heller ikke betalt for det.

Kortet

Hvordan funker Folio-kortet?

Hver gang du trekker Folio-kortet, får du en push-varsel som oppfordrer deg til å ta bilde av kvitteringen og bekrefte kjøpet i Folio-appen. Gjør du dette vil regnskapet ditt alltid være klart. Den komplette informasjonen om dine kjøp ligger til en hver tid tilgjengelig i Folio, slik at det bare er gi den videre til regnskapsfører eller laste den opp i et regnskapssystem den dagen du trenger det. Du utsetter med andre ord ingenting!

Med Folio-kortet i bedriften trenger dere ikke tenke på:

 • Reiseregninger. (Folio vet allerede at du er på reise!)
 • «Savnet-lister» fra regnskapsfører. (Informasjonen er der allerede!)
 • Den tidkrevende jobben med å plotte inn tall i regneark. (Maskinene har gjort maskinjobben!)
 • Ansatte som bader i champagne og spiser hummer og kaviar flere dager i uka. (Du kan få en push-varsel hver gang noen i bedriften kjøper noe!)

Er det trygt å gi Folio-kort til ansatte?

Folio-kortet er et debetkort, og det kan ikke overtrekkes. Du bestemmer selv hvor mye penger dine ansatte skal ha til rådighet. I Folio har du en liste over alle dine ansatte. Der kan du sette et maksbeløp, eller endre det, på null komma niks.

Du har alltid full oversikt over hvor og når pengene i bedriften brukes. Listen over transaksjoner er tilgjengelig til en hver tid. Her ser du også hvem som har fullført oppgavene sine, noe som stort sett går ut på å legge til kvittering. Hvis du har lyst, kan du få en push-varsel for hver gang en av dine ansatte bruker penger. Da ser du hvor, hvor mye, og når pengene blir brukt – i sanntid.

Kan jeg bruke Folio-kortet overalt?

Ja, det kan du. Der du kan bruke Visa og BankAxept, kan du bruke Folio!

Er Folio et kredittkort?

Nei. Folio er et debetkort. Det må settes penger på kortet før du kan bruke det!

Regnskap

Må jeg føre utlegg med Folio-kortet?

Nei. Hele poenget med Folio-kortet er at du skal slippe å føre utlegg. Pengene du bruker er bedriftens penger, og siden beløpene bokføres med det samme slipper du å tenke på reiseregninger. Folio vet at du har brukt penger og sender automatisk et push-varsel hver gang du trekker kortet ditt. Når du har tatt bilde av kvitteringen og bekreftet kjøpet i Folio-appen, har du gjort alt du trenger å gjøre!

Er Folio et regnskapssystem?

Ikke i utgangspunktet. Folio klargjør regnskapet, slik at det kan sendes inn uten timesvis med rydding i papirer og avstemming av kontoer først.

Du kan bruke et regnskapssystem, eller en regnskapsfører til selve innsendingsjobben. Når du har brukt Folio får du en CSV-fil som vil kunne synkroniseres med det programmet du, eller regnskapsfører, bruker.

I fremtiden vil Folio tilby «full regnskapspakke» i samarbeid med partnere. Da trenger du ikke bruke noe annet enn Folio i hverdagen.

Må jeg ha en regnskapsfører eller et regnskapssystem i tillegg til Folio?

Ja. Folio-kortet er noe du bruker ved siden av regnskapssystem eller regnskapsfører. Kortet gjør grovjobben med regnskapet, slik at jobben som gjenstår blir forsvinnende liten.

NB! Vi samarbeider så godt med våre regnskapspartnere, at du ikke vil trenge å forholde deg til noe annet system enn Folio i det daglige.

Kan jeg koble Folio til mitt regnskapssystem?

Det korte svaret er ja. Det lange svaret er at vi holder på å bygge integrasjoner mot de hyppigst brukte regnskapssystemene akkurat nå.

Integrasjoner vi har allerede:

 • UniMicro
 • Flere kommer fortløpende, Fiken først!

I mellomtiden kan du bruke vår guide til deg som bruker Fiken med Folio!

Hva får man ut av Folio?

 • En CSV-fil med alle transaksjonene, inkludert ferdig forslag til regnskapskontoer og MVA-kode
 • Alle opplastede kvitteringer
 • Et Excel-ark til analyse.

De største regnskapssystemene lar deg laste opp CSV-filer direkte.

Appen

Hvorfor forblir jeg innlogget?

Fordi vi vil at du skal slippe å måtte logge deg inn med BankID hver gang du skal gjøre en liten ting i Folio.

Er det trygt? Ja. Hvis du skal overføre penger må du bruke BankID. Også på de største internoverføringene.

Hvorfor må jeg signere med BankID på interne overføringer?

I motsetning til i vanlige nettbanker, der det er høy terskel for å komme inn, men lav terskel for å herje rundt når du først er inne, har vi valgt en annen tilnærming. Hvis du overfører penger så totalsummen på et kort vil overstige 10 000, må du signere med BankID.