Spørsmål og svarOm oss

Folio + Fiken

Denne guiden viser deg hvordan du bruker Fiken med Folio.
Utgangspunktet er at Folio skal behandles i Fiken på samme måte som en annen bank eller kredittkort. Kjøpene du fører inn i Fiken setter du som betalt med Folio. Fra Folio får du alt du trenger av dokumentasjon om kjøpene (bilag). Poenget er å få lastet dette opp på riktig sted, og matchet i Fiken. Slik gjør du:

1. Sett opp Folio i Fiken

  • Start med å legge inn dine to Folio-kontoer i Fiken, og eventuelt en skattetrekkskonto hvis du har en. Du har én konto for Folio, og én for kort. Fra Fiken sin toppmeny går du til Foretak → Bankkontoer og trykker knappen Ny bankkonto.

Her trenger du kontonummeret fra Folio. Det finner du i Folio, under selskapsnavnet ditt.

Når du trykker på Ny bankkonto-knappen i Fiken dukker det opp en svevende boks. Her fyller du inn kontonummeret til din Folio:

Obs! Her vil Sparebanken Vest dukke opp som bank, og det er helt riktig. Folio er nemlig ikke en bank i fysisk forstand, så vi skaffet oss en skikkelig god samarbeidspartner.

  • Husk også å legge inn egen konto for Folio-kort. Dette kontonummeret finner du øverst på PDF-en i bevegelser-kort.

Denne legger du inn på samme måte som du gjorde med Folio-konto. Har du en skattetrekkskonto, legger du inn denne også på samme vis.

2. Last opp Folio-regnskapet i Fiken

Overføringer fra Folio til Fiken må du passe på å gjøre for hver gang du sender inn MVA-oppgave. Denne prosessen skal bli mye enklere veldig snart – vi lover!

  • Start med å laste ned regnskapet fra Folio. Gå til Regnskap i Folio-hovedmenyen og last ned ønsket periode til din datamaskin. Dobbeltsjekk at perioden du laster ned er fullført (med kvitteringer og forklaringer).
  • I Fiken, last opp regnskapet til din innboks. Gå til Innboks fra Fiken-hovedmenyen – der inne finner du en boks hvor du kan laste opp filer.

  • Det er én CSV-fil for hver konto (Folio-konto og kortkonto). Husk å laste opp både Folio-konto og kortkonto. Da har Fiken de filene som trengs og de vil legge seg på rekke og rad nedover i innboksen. Der kan de bli liggende for nå.
  • I Fiken, gå til Annet → Import fra nettbank → Last opp ny kontoutskrift → Hent fil fra innboks og hent opp CSV-filen du lastet opp i forrige steg.

3. Sjekk at Fiken matcher riktig!

Fiken prøver å koble transaksjonene fra Folio-kontoutskriften med bilagene du har lastet opp i Fiken-innboksen. Det vil stort sett treffe, men hvis Fiken ikke lykkes må man gjøre det manuelt. I disse tilfellene bokfører du transaksjonene slik det står i PDF-en fra Folio-regnskapet. Der står riktig regnskapskonto og MVA-sats for hver transaksjon.
Det var det! Pass på å gjøre punkt 2 og 3 jevnlig slik at du holder regnskapet ditt oppdatert og fritt for kaos! Èn gang i måneden bør holde. Lykke til!