Hopp til innhold

Hvilket regnskapssystem bør jeg velge?

Ulike systemer

De fleste regnskapsystemene på markedet er laget for fagfolk. Det betyr at du fort kan føle deg som en idiot i møte med dem, selv om du bestod eksamen i bedøk på VGS med bravur.

Fiken er kanskje det regnskapssystemet som retter seg mest mot ikke-økonomer.

Det finnes flust av andre systemer på markedet, som Visma eAccounting, 24SevenOffice, Uni Economy, Conta, Tripletex og PowerOffice Go.

Les på nettsidene deres for å finne ut hvem de retter seg mot, hvilke funksjoner de har, og hva det koster. Husk at mange krever at du kjøper ekstra moduler for å levere obligatoriske ting som skattemelding, årsregnskap og aksjonærregisteroppgave.

Skal du ha regnskapsfører?

De aller fleste som driver for seg selv trenger en regnskapsfører. Hvis du vet med deg selv at du kommer til å trenge det, bør du vente med å velge regnskapssystem til du har valgt regnskapsfører. Regnskapsføreren vil ofte foretrekke et system, eller vite hvilket system som vil passe deg/dere.

Sånn velger du riktig regnskapsfører

Mange regnskapssystemer fungerer også godt hvis du vil gjøre deler av regnskapsjobben selv, og få en regnskapsfører til å gå over, eller gjøre de mer kompliserte oppgavene. Det er blant annet vanlig å laste opp bilag, eller føre timer selv. Dette kan spare deg for ganske betydelige summer. Noen vil også velge en løsning der de har regnskapsfører til å begynne med, for så å bli selvberget på sikt. Hvis du kan, bør du velge en regnskapsfører som er innstilt på å gi deg opplæring.

Ta en prat med din kommende regnskapsfører din rundt disse tingene før du inngår en avtale!

Skal du føre regnskap selv?

Noen kan føre regnskap selv, eller ønsker sterkt å lære seg å mestre det. Hvis man er i siste kategori må man være forberedt på prøving og feiling. Du må også være klar over at dette med regnskap tar tid, og at tid er penger.

Hvilke behov har du?

Sjekk hvordan nettbanken din integrerer med de ulike regnskapssystemene. Dette kan nemlig ha stor betydning for fart og smidighet i hverdagen.

Her er en liste over ulike regnskapssystemer og hvordan de fungerer med Folio