Hopp til innhold

Sånn bytter du til Folio

Hvis du skal bytte til Folio må du starte med å søke om konto hos oss.

1. Ikke stress med regnskapet

Det spiller ingen rolle når i regnskapsåret du bytter bankkonto. Det er bare å fortsette å føre regnskap som før, bare med ny konto i regnskapssystemet.

2. La den gamle kontoen stå åpen

Du bør la den gamle kontoen stå åpen i et par måneder. Det tar litt tid fra man endrer kontonummer på fakturaer til kundene får det med seg. Dessuten er det fort gjort å glemme noe.

3. Bytt kontonummer der det trengs

Når Folio-kontoen er åpen må du bytte ut det gamle kontonummeret med det nye. Husk på alle abonnementer, autotrekk, fakturaer og ikke minst skatteetaten.

4. Hvis du har skattetrekkskonto

Det enkleste er å la den gamle kontoen din stå åpen til du har betalt inn alt du har av penger på skattetrekkskontoen. Alternativet er å søke skatteetaten om å få pengene frigitt, eller flyttet til ny skattetrekkskonto.

Kontonummeret for skattetrekkskontoen trenger du bare å endre i regnskapssystemet når du bytter til Folio, ikke hos skatteetaten/Altinn.

5. Ikke glem kontoutskriftene

Husk å tømme kontoen ikke bare for penger, men kontoutskrifter. Mange banker tar godt betalt for å hente ut ting etter at kontoen er avsluttet, så sørg for å få med alt.

6. Tøm og avslutt kontoen

For å tømme kontoen din gjør du bare en betaling til nytt kontonummer i Folio. Når du er sikker på at du ikke trenger den gamle kontoen mer, kan det være være en fordel å be banken om å avslutte kundeforholdet. Ellers kan det bli hengende noen ører/kroner i renter eller overtrekk.

Bestill Folio her