Hopp til innhold

Sånn stiftet de sitt AS i rekordfart

Heiaklubben AS består av et knippe illustratører som valgte å slå sammen krefter, og satse på den mest populære organisasjonsformen, nemlig aksjeselskap.

Brukte superenkel tjeneste

«Stiftemaskinen fra Folio er fantastisk! Mange tenker at de burde ha et AS, men skremmes av Brønnøysundregistrene, papirer og koder», sier Cathrine Finstad, som er en av gründerne i Heiaklubben.

Tilgjengelig for alle

«Plutselig høres det så vanskelig og voldsomt ut å registere seg. Men i Stiftemaskinen går du bare inn og fyller inn feltene med vanlig informasjon. Der er det tydelig kommunikasjon og ingen skjemaer som kan virke skumle. Dette tenker jeg kan være med på å utjevne forskjeller og gi et større mulighetsrom for de som tenker på å starte for seg selv», sier Finstad.

3 tips til å etablere et AS raskest mulig

1. Stift ditt AS med Stiftemaskinen

Stiftemaskinen er gratis. Du bruker 10 minutter på å fylle ut skjemaene. Stiftelsespapirene lager seg selv, og blir sendt inn til Brønnøysundregistrene for deg. Les om Stiftemaskinen

Husk at alle som skal starte AS trenger minst 30 000 kr i startkapital. Noen av disse må du bruke på registreringsgebyret til Brønnøysundregistrene på 5784 kr.

2. Velg bedriftskonto fra Folio

Du kan velge en hvilken som helst bank når du stifter AS selv i Stiftemaskinen, men hvis du vil at det skal gå raskt bør du velge bedriftskonto fra Folio. Det som er enda bedre er at du kan få kontoen rett der i Stiftemaskinen. De fleste får konto fra Folio innen få dager, mens tradisjonelle banker kan bruke 8 – 12 uker på å levere en bedriftskonto til selskaper under stiftelse. Les om bedriftskonto fra Folio

3. Lag en plan mens du venter på at saken din blir behandlet

Er du heldig bruker Brønnøysundregistrene fem dager på å behandle saken din. Men, hvis det er kø hos Brreg kan det ta opp til tre uker før du får organisasjonsnummer. Bruk denne tiden til å legge en plan for drift og regnskap. Alle med AS må levere minimum skattemelding, årsregnskap og aksjonærregisteroppgave hvert år. Du må enten bruke et regnskapssystem eller en regnskapsfører. Last ned vår lettleste guide til å starte AS for å bli klokere.

Klar for å stifte AS?

Stiftemaskinen er raskest, enklest og gratis!

Sjekk ut Stifte­maskinen