Hopp til innhold

Sjonglerer to karrierer med eget AS

Det har aldri vært enklere å drive for seg selv. Utvikler Eirik Sletteberg er både selvstendig konsulent og profesjonell musiker.

Skal du stifte AS? Stiftemaskinen er raskest, enklest og gratis!

Livet som selvstendig næringsdrivende

Eirik Sletteberg sitter for anledningen på Deichman bibliotek og jobber. Et lite avbrekk må til, selv for en utvikler som trives godt på hjemmekontor. Det har gått nøyaktig ett år siden sa han opp sin faste jobb, til fordel for et liv som selvstendig konsulent med eget AS.

Hvorfor valgte du å starte som konsulent?

Jeg er spiller obo som frilansmusiker. I dag skulle jeg egentlig spilt konsert i Operaen, hadde det ikke vært for at det ble koronaavlyst. Da ville jeg antagelig sittet backstage og kodet i pausene. Jeg trivdes skikkelig godt i den jobben jeg hadde, men jeg ønsket meg muligheten til å kunne jobbe mindre enn 100%, sånn at jeg kunne drive med musikken.

Selskapet stiftet Sletteberg kostnadsfritt og lynraskt gjennom Stiftemaskinen fra Folio, der han også fikk bedriftskonto med integrerte løsninger for økonomistyring, og et bedriftskort som gir øyeblikkelig bokføring i Folio-appen.

Hvordan har det gått å bli selvstendig?

Jeg var usikker på alt papirarbeidet. Fra det å stifte AS til alt som handler om fakturering, kontrakter, prising og alt det der. Jeg kan ingenting om det, men det har gått over all forventing! Stiftemaskinen fra Folio var kjempeenkel, det er bare å trykke på en knapp liksom.

Hva var du mest bekymret for?

Jeg var bekymret for om jeg skulle gå uten oppdrag og lønn, men jeg hadde faktisk en kunde allerede før oppsigelsestiden min var over. Jeg ble anbefalt en tjeneste som heter Folq. De skaffer kunder, tar seg av kontrakter, og er behjelpelige med alt når det kommer til å drive AS. Verdien du får igjen er så mye mer en prosentandelen du betaler for tjenesten. Jeg sjekket ut to lignende tjenester i tillegg. Valget falt på Folq fordi de leverte med én gang, og scoret høyest på anbefalinger på Google.

Sånn fikser han regnskapet

Selv med en enkel oppstart og kunder i kø, er det ingen hemmelighet at mange kvier seg for å drive for seg selv. Med Folq er man ivaretatt hele veien, fordi de tilbyr et nettverk der medlemmer hjelper hverandre i alt fra regnskapstekniske spørsmål til strategi. Man kan også ta kontakt direkte, de er behjelpelige og hyggelige. Det betyr at man ikke står alene, men føler at man har en partner.

Gjør du regnskap selv?

Jeg bruker et regnskapssystem, og gjør mye selv, som for eksempel det å fakturere eller levere A-melding. Men jeg bruker også regnskapsfører til kontrollere eller fikse det jeg ikke klarer selv. Folq tilbyr rabatter på regnskapstjenester.

Har du brukt Folio-kortet?

Ja, senest i dag! Det er veldig enkelt. Du får en push-melding i appen når du bruker kortet, sånn at du husker å legge inn kvitteringen med en gang. Det er bare å sende alt over til regnskapssystemet en gang i måneden. For bedrifter med mange småinnkjøp vil jeg tro at dette er helt essensielt.

De to tjenestene Folio og Folq utfyller hverandre perfekt, mener Eirik, som ikke nøler med å anbefale begge til andre i samme situasjon.

Det å starte for seg selv har faktisk vært overraskende lett!

Er du klar for å stifte AS?

Stiftemaskinen fra Folio er raskest, enklest og gratis!

Sjekk ut Folio