Hopp til innhold

Tredoblet inntekten med eget AS

At utviklere er ettertraktet på arbeidsmarkedet, er gammelt nytt. Simen Brekken har selv lang fartstid som prisbelønnet utvikler, og har i alle år kunnet velge og vrake.

Stiftemaskinen lar deg stifte AS lynraskt helt selv, og det er gratis!

Derfor ble han selvstendig

Han har jobbet som fast ansatt i alt fra små byråer, til store private selskap og offentlig sektor. Men da han skulle etablere familie i Oslos boligmarked, ble betydningen av lønn mye viktigere enn før.

«Det kokte ned til spørsmålet om hva jeg hadde, og hva jeg måtte ha for å få det livet vi ville ha. Ja, jeg har tenkt at det kunne være gøy å jobbe i en start-up. Men det å være selvstendig konsulent betaler så bra. Ingenting annet er i nærheten», forteller Brekken.

Brekken tok sats og startet eget AS, som han leier seg ut som konsulent gjennom. Akkurat nå venter familien utålmodig på at huset ved markagrensen ferdigstilles. Uendelige trapper og lite grøntområder skal byttes ut med romslige kvadratmeter og skog utenfor vinduene.

Hvor mye bedre tjener du som selvstendig konsulent?

For meg var det snakk om nesten en tredobling. Det har litt med hvordan markedssituasjonen er, men også det at jeg gikk fra en stilling i offentlig sektor og over til det private.

Enklere å starte og drive AS enn før

Med Folio har det blitt radikalt mye enklere å stifte AS enn det var. Selve prosessen gjør du unna på ti minutter i Stiftemaskinen fra Folio. Tjenesten er gratis. I samme slengen får du en gebyrfri bedriftskonto med integrerte verktøy for regnskap. Hele systemet er skreddersydd for selvstendig næringsdrivende.

«Folio er genialt. Det sier jeg til alle, det finnes ingen enklere måte å gjøre det på», sier Brekken.

Har det vært vanskelig å komme i gang med kunder og drift?

Nei. I tillegg til å få bedriften på plass med Folio har jeg brukt tjenesten Folq til å skaffe kunder, og det har vært helt gull. Jeg tenker på dem som en megler og samarbeidspartner. De finner oppdrag, men hjelper også med alt fra kontrakter og fakturering, til regnskapstekniske spørsmål. Jeg trenger bare å gå inn på nettsiden og plotte inn timene mine, så får jeg betalt av dem. Det gjør at det blir lavterskel å drive for seg selv. Dessuten tilbyr de seminarer, og en egen Slack-kanal for spørsmål og diskusjoner om alt man lurer på. Man jobber smartere av å være en del av det nettverket de tilbyr.

Hvor mye betaler du for å bruke Folq som byrå for å få kunder?

Folq tar 7 % av omsetningen din for å skaffe oppdrag og gjøre alt av fakturering og kontrakter. Det er lite sammenlignet med andre lignende tjenester. Hver sjette måned går dessuten prosentandelen ned med 1 %. Folq har en kalkulator der du fyller ut timeprisen din, og hvor mye du skal spare til pensjon. Det gjør at man ikke trenger å ta ut unødvendig lønn. Resten investerer jeg i fond for langsiktig sparing.

Er du klar for å stifte AS?

Stiftemaskinen fra Folio er raskest, enklest og gratis!

Sjekk ut Folio