Hopp til innhold

Verdens raskeste para‑sprinter + Folio = sant!

Salum Kashafali har to prosent syn på grunn av en sjelden medfødt netthinnesykdom. Det hindrer ham ikke fra å slå verdensrekorder i sprint, eller å opprette og drive eget AS med Folio.

Markedsandeler og hundredeler

– Jeg har brukt løsningen til Folio i snart et år og er utrolig fornøyd, sier Kashafali. Det falt meg helt naturlig å høre om vi kunne samarbeide. Jeg pleier å være skeptisk til apper, men dette har gjort hverdagen min mye lettere og vært over forventing. Det er tydelig at Folio er opptatt av universell utforming. Når jeg opprettet mitt eget AS visste jeg at det kom til å bli litt merarbeid, men dette har gått knirkefritt. Raskt og effektivt. Akkurat slik jeg liker det, avslutter verdensrekordholderen.

Med Folio kan du stifte As selv, superenkelt og helt gratis!

Samarbeidet mellom Kashafali og Folio vil pågå ut 2024 og er Folios første sponsoravtale. Nå skal de jage nye markedsandeler og hundredeler sammen. Samarbeidet er mer enn et vanlig sponsorsamarbeid. Der Folio hjelper Kashafali med å styre økonomien i sitt eget selskap, hjelper Kashafali Folio med å gjøre tjenesten bedre.

Folio tilbyr en smartere bedriftskonto for små bedrifter, som er fri for skjulte gebyrer

Opptatt av universell utforming

– Det er vanvittig stort for oss å ønske Salum velkommen på laget, sier Dag Olav Norem, daglig leder i Folio. Vi gleder oss til å støtte han på sin reise og få videreutvikle vårt produkt med feedback fra Salum. Vi har et mål om at alle skal kunne starte og drive en liten bedrift i Norge, sier han.

Folio har en egen utvikler som er spesielt opptatt av universell utforming. David Håsäther har jobbet med dette store deler i sin karriere.

– Det å bygge tjenester som alle kan bruke, handler for meg både om respekt og godt håndverk. Det er ikke bare fint å ha, men essensielt, sier Håsäther.

Salum Kashafali har vært Folio-kunde i over et år, noe gjengen i Folio tar som et hint om at de er på rett spor. Nå har de fått observere hvordan han bruker verktøyene de har bygd.

Bevis på at Folio gjør noe riktig

– At Salum som har to prosent syn men fortsatt kan bruke vår løsning er et nydelig bevis på at vi gjør noe riktig. Men dette er et pågående arbeid, og vi er en del av en bransje som dessverre ikke tar dette nok på alvor, så der har vi alle en jobb å gjøre. Vi håper dette samarbeidet er med på å skape bevissthet rundt vår rolle som teknologer, sier Dag Olav Norem.

Sjekk ut Folio sine tjenester for enklere bank og regnskap

Fakta om Folio

Folio tilbyr enklere tjenester for bank og regnskap, med en ny type bedriftskonto og en automatisert tjeneste for å stifte AS. Over 10 % av alle selskaper i Norge stiftes gjennom Folio. Folio holder til på Youngstorget i Oslo, og ble startet i 2017 av gründere Dag Olav Norem og Wilhelm Joys Andersen. Folio er eid av gründerne, ansatte, Sparebanken Vest og Fiken.

Fakta om Salum Kashafali

Salum Kashafali har vunnet gull i paralympics, VM og EM på 100 m og er tidenes raskeste paralympier på 100 m noensinne, uavhengig av funksjonsnedsettelse. I tillegg har han vunnet NM for utøvere uten funksjonsnedsettelse, samt «Årets Mannlige Parautøver» ved Idrettsgallaen de to siste tildelingene. Og han vant nylig Fearnleys olympiske ærespris, som den første para-utøveren noensinne. Landslagssprinteren har to prosent syn på grunn av Stargardts, en sjelden medfødt netthinnesykdom som fører til gradvis tap av synet.