Hopp til innhold

Trenger bedriften din økonomisk støtte?

Nåløyet er trangt, men disse folka vet nøyaktig hvilke knapper som utløser støtte fra for eksempel Innovasjon Norge.

Skaffer kapital til bedrifter

De kaller det «søknadsbransjen». Selskapene som hjelper andre selskaper med å få tilskudd fra Forskningsrådet, Innovasjon Norge og andre organisasjoner med støtteordninger myntet på næringslivet.

Maria Solem og Hanne Grydeland driver Sildre AS, og har til sammen tjue års erfaring fra denne bransjen.

Sildre AS ble stiftet på rekordtid gjennom Folios gratis tjeneste for AS-stiftelse, januar 2022.

I Sildre er de eksperter på å se hvordan man med ganske enkle grep kan skru til og omstrukturere prosjekter, for deretter å skrive søknaden som treffer blink.

– Vi skiller oss fra resten av bransjen ved at vi kan hjelpe bedrifter uavhengig av om behovet er å gjøre veivalg, bygge forretningsmodell, kartlegge markedspotensial, finne støtteordning, søke om offentlig tilskudd eller rett og slett finne ut hvor skoen trykker, forklarer de.

Hvilke bedrifter kan ha nytte av deres tjeneste?

– Alle bedrifter som utvikler noe nytt kan ha bruk for våre tjenester. Generelt er det sånn at mange bedrifter kan få støtte til å dekke litt av prosjektkostnadene sine, mens noen kan kvalifisere til å få dekket en større andel, sier Solem.

Sjekk ut Sildre AS her

Enklere oppstart med Folio

Grydeland og Solem har jobbet med gründere hele sin karriere, men som gründere selv er de ferskinger.

Med en bedriftskonto fra Folio som dekker alle bankbehov, og regnskapssystemet Fiken, har Sildre AS skaffet seg den smarteste integrasjonen mellom bank og regnskap som finnes på markedet i dag. Det gjør at store deler av jobben med regnskapet skjer automatisk.

Fiken og Folio kobles sammen, og all informasjon fra kontoen sendes inn i på riktig hylle i regnskapssystemet av seg selv. Man slipper manuelt arbeid med kvitteringer, bokføring, avstemming, og plotting av tall og informasjon.

Hvordan synes dere det er å bruke Folio med Fiken?

– Alt går sømløst med Folio og Fiken! Vi er veldig fornøyd, sier Solem.

Selvstendig næringsdrivende

Før de startet Sildre, satt begge i ledergruppa hos et av de største selskapene i bransjen.

Hvorfor valgte dere å bryte ut og starte noe eget?

– Vi vil gjerne hjelpe flere bedrifter med å realisere de gode idéene, derfor tenker vi bredere. Der andre spesialiserer seg på én type støtteordning, jobber vi mot flere ordninger, sier Solem.

Var det skummelt å hoppe i det?

– Det var selvsagt skummelt å si å si opp jobben. Vi hadde vært i selskapet lenge, og trivdes i utgangspunktet godt, sier Grydeland, som bor i Oslo med samboer.

For Solem kom oppstarten midt oppi prosjekt familieforøkelse i tillegg.

– Det passet ikke sånn kjempegodt å gå fra lederlønn til ingen lønn på det tidspunktet, vedgår hun.

– Når vi først sto der med Sildre AS ferdig stiftet, var det ikke så skummelt lenger, sier Grydeland.

– Med Folio er det utrolig enkelt å starte AS, man trenger bare trykke på noen knapper. Jeg trodde det skulle være mye vanskeligere å administrere et AS enn det var, utbryter hun begeistret.

Les mer om Folio her