Hopp til innhold

Bedriftskonto fra Folio

Med Folio får du en innovativ bedrifts­konto for ENK og AS.

Bytt til Folio
Smilende kvinne med kaffekopp og laptop med Folio sin nettbank

Smartere enn banken

  • Nettbank med innebygde verktøy for regnskap, gjør at du slipper kvitterings­kaos og sparer tid og penger.
  • Koble sammen Folio med regnskaps­systemet for optimal arbeidsflyt, og gi regnskaps­fører tilgang.
  • Bedriftskort med app, bokfører kjøp i sanntid!
  • Super kundeservice, på chat, e-post og telefon.
  • Få påminnelser om betalinger, kvitteringer og frister.
  • Kontoen har ingen skjulte gebyrer eller avgifter. Se priser

Ryddigere enn banken

Glem mangel­lister og timer brukt på leting etter kvitteringer. Når du bruker Folio blir utgifter og inntekter bokført underveis, slik at regnskapet alltid er komplett før det sendes videre til regnskaps­føreren, eller direkte inn i ditt regnskapssystem.

Les om gründeren som har forenklet regnskapet med Folio

Rett inn i regnskapet!

Folio kan kobles til alle de vanlige regn­skaps­systemene. Du kan sender alle bevegelser og bilag over fra Folio med et taste­trykk, betale med KID, og godkjenne betalinger i regnskapssystemet.

Folio fungerer spesielt godt sammen med Fiken. Bruker du Fiken, havner dine bokførte trans­aksjoner i regn­skapet automatisk! Integra­sjonen med Fiken er inkludert i alle våre abonnementer.

Superenkelt å bruke

Folio er skreddersydd for små bedrifter og selvstendig nærings­drivende. Du får en enkel og bruker­vennlig nettbank som gir deg oversikt og trygghet, uten reklame for andre bank­tjenester, forvirrende funksjoner og vanskelig språk.

Skjermbilde av Folio nettbank
Søylediagram med poeng, der maks er 10. Folio: 9,1 poeng; Sbanken: 8,1 poeng; SpareBank 1 Østlandet: 7,6 poeng; DNB: 7,1 poeng; Nordea: 6,8 poeng

Vinnere av bankundersøkelsen!

En undersøkelse gjort av Fiken i desember 2022 viser at Folio er den bank­tjenesten kundene er mest fornøyd med. Se hele undersøkelsen

Personlig kundeservice

Folk skryter av vår kunde­service! Hvis du lurer på noe eller trenger hjelp, kan du ta kontakt på chat, e-post eller telefon. Vi snakker med små­bedrifter, frilansere og gründere hver dag, og strekker oss langt for å hjelpe.

Folio-appen på mobil som viser at du har gjort det du skal

Aldri mer reiseregninger, utlegg og tapte kvitteringer

Med Folio har du full kontroll på alle kjøp i sanntid! Bedrifts­kortet og appen bokfører kjøpene dine med det samme. Du får en varsling på mobilen når penger går ut av konto. Ta bilde av kvitteringen og velg kategori for utgiften, og du er ferdig!

Bankenes sikringsfond

Når du bruker Folio, er det Sparebanken Vest som passer på pengene dine. De er medlem av Bankenes sikrings­fond, og er en av Norges største og eldste sparebanker. Sparebanken Vest leverer bank­tjenester til oss, men du forholder deg bare til Folio som kunde.

Andre har spurt om

Koster det noe å opprette og bruke kontoen?

Folio kommer med en fast månedspris fra 79 kr/mnd. Se våre priser og abonnementer her.

Det er gratis å opprette kontoen, og den er fri for skjulte gebyrer.

Hvordan kobler jeg Folio til mitt regnskapssystem?

Du kan koble Folio til de fleste regnskapssystemer for superenkel overføring av transaksjoner og bilag. Dette gjør du under Regnskap når du er logget inn i nettbanken. Du kan også gi regnskapsføreren din tilgang til Folio. Dette er den enkleste løsningen hvis du ikke skal føre regnskapet selv.

Se oversikt over regnskapssystemer

Hvordan bytter jeg bank?

Hvis du skal bytte bank til Folio må du starte med å søke om konto hos oss. Det spiller ingen rolle når i regnskapsåret du bytter bank. Det er bare å fortsette å føre regnskap som før, bare med ny konto.

Når Folio-kontoen er åpen må du bytte ut det gamle kontonummeret med det nye. Husk på alle abonnementer, autotrekk, fakturaer og ikke minst skatteetaten.

Du bør la den gamle kontoen stå åpen en stund (1–2 måneder). Det er lett å glemme noe! Det tar dessuten litt tid fra man endrer kontonummer på fakturaer til kundene får det med seg.

Husk å tømme kontoen ikke bare for penger, men kontoutskrifter. Mange banker tar godt betalt for å hente ut ting etter at konto er avsluttet, så sørg for å få med alt.

Nå kan du avslutte kundeforholdet hos banken din.

Har jeg IBAN-nummer i Folio?

BIC, SWIFT og IBAN-nummer finner du ved å trykke på menyen oppe til høyre i nettbanken, og deretter på konto når du har signert kundeavtalen med Folio.

Kan jeg betale til utlandet?

Folio støtter utenlandsbetalinger i Euro til de 27 EU-landene, i tillegg til Storbritannia, Island, Lichtenstein og Sveits. Vi skal åpne for flere steder og valuta snart, men vi vet ikke helt når det er klart.

Hvis du må betale i annen valuta eller til et land vi ikke støtter, kan du bruke en tredjepartstjeneste til dette, for eksempel Wise, Revolut, PayPal eller andre. Her er en liste over andre alternativer som finnes på markedet.

Kan jeg betale med Apple Pay?

Ja, det er bare å legge inn kortet i Apple-lommeboken på din iPhone. Les mer om mobilbetaling her

Kan jeg ta betalt med Vipps?

Du kan ta betalt med Vipps når du bruker Folio. Du må bare sette opp avtale i Vipps Bedrift.

Du kan også legge inn kortet i Vipps, og betale på den måten.

Har Folio straksbetaling?

Folio tilbyr ikke straksbetaling. Grunnen til at vi ikke har prioritert dette enda, er at det både er kostbart og forbundet med høyere fare for svindel.

Legg heller Folio-kortet i Vipps hvis du trenger å overføre penger raskt.

Se flere spørsmål og svar

Smilende mann med laptop

Fra 79 kr i måneden, ingen bindingstid!

Vi vil at så mange bedrifter som mulig skal få oppleve hvor bra Folio er. Derfor har vi ingen bindingstid, skjulte gebyrer eller avgifter. Prisen er eksklusive mva.

Bestill konto

Sjekk priser her

Vil du holde deg oppdatert på nye ting vi lager? Meld på e‑posten din her.

Vi bruker ikke e‑posten din til noe rart