Gjør det selv: Start et holdingselskap

Et holdingselskap er et aksjeselskap (AS) som ikke har flere oppgaver enn å eie aksjer i andre selskaper. Les mer om hvorfor det er lurt å ha et holdingselskap her.​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​

​Hvordan stifter jeg et holdingselskap?

Den enkleste og billigste måten å opprette et holdingselskap på er å bruke Stiftemaskinen. Stiftemaskinen er en gratis AS-stiftemaskin som alle kan bruke. Det er ingen egentlig forskjell på å stifte et holdingselskap og et AS. Du svarer på noen spørsmål, og presiserer blant annet at selskapet ikke skal ha ansatte. Deretter åpner du en bankkonto. Det kan du velge å gjøre rett der i Stiftemaskinen, eller du kan gå til en bank og gjøre det der.

Eier du allerede aksjer privat? Les om hvordan du kan bytte til en holdingstruktur.

Hva trenger jeg?

Du trenger BankID på mobil og fødselsnummer. Det koster ingenting å bruke Stiftemaskinen, men du trenger minimum 30 000 kr i aksjekapital, som blir stående på bedriftskontoen din fra start. Disse kan du bruke på utgifter i selskapet, som for eksempel kjøp av aksjer. Selskapet må betale 5570 kr i registreringsgebyr til Brønnøysundregistrene. Du kan bruke av aksjekapitalen når du skal betale denne fakturaen.

Er du klar for å stifte holdingselskap?

Stiftemaskinen er gratis og uten bindinger.

Sjekk ut Stifte­maskinen